پای درد و دل خبرنگاران:
خبرنگاری در یک جمله از زبان خبرنگاران رفسنجانی
یک خبرنگار اگر ساعتها و شاید روزها برای تهیه یک گزارش وقت بگذارد و تمام سختیها را به جان بخرد وقتی این سختی از تن او بیرون می رود که گزارشش در جایی مورد استفاده قرار گیرد، انگار که دنیا را به او داده باشند.
به گزارش “خانه خشتی” ، با تبریک روز ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگار به همه فعالین عرصه ی خبر شهرستان رفسنجان، سعی کرده ایم تا پای سخنان آنان بنشینیم و از آنها بخواهیم که از سختی و شیرینی کار خود بگویند:
علی مهردادیان خبرنگار و عکاس هفته نامه آینه رفسنجان، مدت ۱۳ سال است که در عرصه خبر فعال است و پس از گذراندن دوره ای از حرفه خبرنگاری در صدا و سیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی هم اکنون به عنوان خبرنگار هفته نامه آینه در رفسنجان مشغول به فعالیت می باشد.
او در تعریف خبر و خبرنگاری می گوید: خبرنگار پل ارتباطی بین مردم و مسئولین و چشم تیزبین جامعه است.
مریم محسنی فر خبرنگار هفته نامه گلبانگ آزادی ، نزدیک به ۱۳ سال است که کار خود را با خبرنگاری این هفته نامه آغاز نموده است و هم اکنون نیز یکی از فعالین عرصه خبر شهرستان است.
او خبرنگاری را شغلی همراه با عشق و بدون داشتن آینده کاری می داند.
محسنی فر این گلایه را دارد که چرا درخواست هایی مطرح شده از سوی خبرنگاران در سال های گذشته تنها بصورت قول و وعده ی داده شده، باقی مانده است و انتظار دارد روزی وعده های داده شده از سوی مسئولین به خبرنگاران عملی شود.
مطهره کریمی سردبیر هفته نامه سرمه بیداری، با فعالیت ۹ ساله ی خود در عرصه خبر، سابقه همکاری با خبرگزاری فارس و هفته نامه کوثر کویر را در کارنامه خبری خود دارد.
او ۱۷ مرداد ماه را یادآور لحظات افتخارآمیز شهادت فرزندی پاک از خانواده ی بزرگ اصحاب رسانه و خبرنگاری می داند و می گوید: شهید صارمی مصداق امانتداری، صداقت، هوشمندی و شهامت بود که خون پاکش در عرصه خبر و اطلاع رسانی در چشمه سار شهیدان همیشه جاوید جاری شد.
طیبه کریمی خبرنگار هفته نامه کوثر کویر رفسنجان، مدت ۷ سال است در کار مطبوعات فعالیت می کند و کار خود را با خبرنگاری این هفته نامه آغاز نموده و هم اکنون نیز مشغول به کار می باشد.
کریمی در تعریف خبرنگار می گوید: روز خبرنگار یادآور اراده و مجاهدت مردان و زنانی است که برای بازگویی حقیقت و بیان واقعیات پرچم رسالت بزرگ اطلاع رسانی را بر دوش گرفتند و خبرنگاران قاصدان امین و راویان صدیق اخبار و اطلاعات هستند که بی قرار بر مدار رویدادها می کاوند تا جان های تشنه دانستن را سیراب شوند.
حسین میرزااسدی ۸ سال است که در رسانه های مختلف از جمله هفته نامه رفسنجان، بانگ جرس و مهرآور مشغول به حرفه خبرنگاری بوده است و کار با خبرگزاری ها از جمله فارس، ایکنا و ایرنا را در کارنامه خبری خود دارد و هم اکنون نیز به عنوان سرپرست خبرگزاری مهر در رفسنجان فعال می باشد.
میرزااسدی می گوید: خبرنگار همه جا را محل کارش، همه زمان ها را وقت خبرش و همه چیز را موضوع خبر خود می داند.
مژده سرچشمه پور از سال ۸۷ وارد عرصه خبر شده است، وی مدیر مرکز جهاد دانشگاهی رفسنجان می باشد و به واسطه فعالیت در بخش آموزشی، پژوهشی و فرهنگی این مرکز در مجموعه خبرگزاری ایسنا قرار گرفته است .
او خبر را گزارشی از یک رویداد می داند که تمام عناصر خبر را دارا باشد و ارزش های خبری را نیز در بر گیرد.
سرچشمه پور کار خبرنگار را همراه با عشق و پر از سختی و استرس می داند.
مریم رضایی مدت کوتاهی است که به عنوان خبرنگار هفته نامه مهرآور رفسنجان مشغول بکار شده است، او کار خبری خود را از سال ۱۳۹۰ با باشگاه خبرنگاران جوان آغاز نمود و تجربه کار با خبرگزاری ایرنا و پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان نیز دارد.
رضایی در تعریف خبرنگاری می گوید: شغلی بسیار سخت و طاقت فرسا و در عین حال بسیار شیرین و متنوع است.
یک خبرنگار وظیفه و تخصصی دارد ، در انجام وظیفه خود باید مردم را از اوضاع و احوال و اتفاقات پیرامون آنها آگاه سازد، در تخصصش باید جوری عمل کند که تمام موارد را در خبر و گزارش عنوان کند و جای هیچ سوالی برای مخاطب به وجود نیاید.
او ادامه می دهد: یک خبرنگار اگر ساعتها و شاید روزها برای تهیه یک گزارش وقت بگذارد و تمام سختیها را به جان بخرد وقتی این سختی از تن او بیرون می رود که گزارشش در جایی مورد استفاده قرار گیرد، انگار که دنیا را به او داده باشند.
مسلم حاج عبداللهی خبرنگار رویدادهای رفسنجان، نزدیک به دو سال است که در این هفته نامه فعالیت می کند هرچند که سابقه کار با روزنامه شرق را نیز در سال های گذشته داشته است.
حاج عبداللهی می گوید: خبرنگاری شغل نیست بلکه یک نیاز است برای شرایط فعلی و آینده جامعه ، از این حیث نیاز است که نگاه به آینده دارد و هم مردم و هم مسئولین را متوجه می کند که در چه شرایطی قرار دارند.
او سختی کار خبرنگار را زیاد می داند و گلایه می کند: متاسفانه نهادهای دولتی تنها برای انعکاس اخبار خود با خبرنگار همکاری دارند و در واقع جایگاه خبرنگاری با اطلاع رسانی جابه جا شده است.
اعظم عبداللهی خبرنگار مرکز صدا و سیمای رفسنجان ، مدت دو سال که کار خبری خود را از این مرکز آغاز نموده است و هم اکنون نیز مشغول به فعالیت می باشد.
او کار خبرنگاری را سخت و در عین حال شیرین می داند و می گوید با اینکه برای کسب خبری با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنیم اما آنچنان برایمان جذاب و شیرین است که ما را به کارمان مشتاق تر می کند.
خدیجه غلامی از سال ۱۳۷۸ در رادیو رفسنجان فعالیت می کند، سه سال با شبکه استانی یزد و دو سال با صدای مرکز کرمان در زمینه ی نویسندگی همکاری داشته است.
او در رادیو رفسنجان سه سال تهیه کنندگی را تجربه کرده است و در سال ۸۸ مستند گزارشی “بزرگترین خانه خشتی جهان” را تهیه کرده که از برنامه های برگزیده ی جشنواره بین المللی تولیدات رادیویی شد.
غلامی در حال حاضر به نویسندگی و ویراستاری هم می پردازد اما عنوان شغلی او گزارشگری ست.
او از شغل خود می گوید: وقتی کوله بار دلت از عشق سرشار باشد و بقچه ی اندیشه ات از صداقت لبریز؛ وقتی نگاهت با مردم همسو باشد و تپش قلبت با ضرب آهنگ قلب شان هم آهنگ؛ وقتی دردهای دیگران ، اشک دیدگانت شوند و لبخندهاشان برترین دارایی ات؛ وقتی از هیچ چیز هراسی نداشته باشی ، بدانی گفتارت را با حق تنظیم کرده ای و خدایی داری که برای او کار می کنی و برای رضای خلقش می گویی و می نویسی ؛ آن وقت است که می توانی از خدا بخواهی پای هر گزارشت را با لبخند مردم امضا کند و شادمانه بگویی: خدای را شکر که گزارشگرم!
محمد بازمانده یکی دیگر از جوانان فعال عرصه خبر شهرستان رفسنجان، از سال ۱۳۸۲ کار خود را آغاز نموده است و پس از همکاریهایی با هفته نامه های بانگ جرس و گلیبانگ آزادی هم اکنون در هفته نامه مهرآور رفسنجان مشغول می باشد.
او کار خبرنگاری را عشق و علاقه می داند و می گوید: خبرنگاری نوعی دفاع از حقوق مردم و افکار عمومی است.
لازم به ذکر است که اسامی خبرنگارانی که در متن گزارش آمده است تنها بخشی از جامعه فعال و پویا خبری شهرستان رفسنجان می باشند.