نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی:
نباید اجازه دهیم آنچه در الجزایر رخ داد تکرار شود/ منافع ملی وجه المصالحه منفعت های حزبی، جناحی و گروهی قرار نگیرد
حسین آذین خواستار اجرای اقدامات متناظر در برجام شد و افزود: باید محکم باشیم تا آنچه در الجزایر رخ داد، تکرار نشود.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار “خانه خشتی“، با اشاره به مفاد بیانیه الجزایر در سال ۱۹۸۱، از اجرایی نشدن بندهای آن توافق سخن گفت و افزود: لغو تحریم های تجاری علیه ایران، استرداد دارایی ها و پول های بلوکه شده کشور ما و تعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران از مواردی بود که آمریکا در مقابل آزادسازی گروگانگیران خود به آن عمل نکرد و تنها بخشی از دارایی ها را بازگرداند.
حسین آذین با اشاره به اینکه بیانیه الجزایر به خوبی تنظیم نشده بود، یکی از مصادیق بدعهدی و عهدشکنی آمریکا را اجرایی نشدن این بیانیه عنوان کرد و گفت: همه این موارد در کنار هم نشان می دهد که آمریکا قابل اعتماد نیست.
وی با بیان اینکه بدعهدی آمریکا نسبت به هم پیمانانش نیز وجود داشته است، اظهار کرد: در گذشته نیز آمریکا نه تنها نسبت به ما، بلکه نسبت به هم پیمانان نزدیکش چون فرانسه، انگلیس، روسیه و چین نیز عهدشکنی کرد و سرشان کلاه گذاشت.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی عدم استفاده از تیم قوی و کارشناسی در هر دو بیانیه الجزایر و برجام را از عوامل ضعف آن ها دانست و گفت: در مذاکرات کنونی، در مقابل تیم ۱۶ نفره ما جان کری با بیش از ۵۰ حقوقدان و بیش از ۱۲۰ کارشناس پای میز مذاکره حضور می یافت که نکته به نکته برجام را بررسی می کردند.
آذین در ادامه با تأکید براینکه منافع ملی نباید وجه المصالحه منفعت های حزبی، جناحی و گروهی قرار گیرد، تصریح کرد: برای مسائلی که جنبه ملی دارد باید از همه افراد و سلایق متخصص استفاده شود؛ یکی از کاستی های برجام عدم استفاده از تعداد زیادی افراد متخصص و مطلع بود؛ اگر عجله نمی کردیم توافق بهتری صورت می گرفت.
وی با بیان اینکه آمریکا هم اکنون به خاطر مسائل داخلی و منطقه ای به مذاکره با ایران احتیاج دارد، افزود: ایران کنونی، ایران سال ۵۸ و ۵۹ نیست و در مسائل کشورداری، نظامی و علمی پیشرفت هایی داشته و قدرتمند است.
آذین روش دشمن در توافقات گذشته و کنونی را بیان موارد قابل تفسیر و دو پهلو عنوان کرد و گفت: مفاد برجام دارای ابهام بوده و دشمن با تمام امکانات آن ها را بیرون آورده است؛ در مواردی که منافع خودش مطرح است، خیلی قاطع و واضح مفاد را بیان کرده اما در مواردی که منافع ملی ما درگیر است، با ارجاع، مسیر پر پیچ و خمی را ترسیم کرده که نشان دهنده دشمنی آن هاست؛ ما با دشمن مکاری روبرو هستیم و نباید خوشبین باشیم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی انتشار شرایط نه گانه رهبری را در نتیجه عهدشکنی آمریکا در طول تاریخ بیان کرد و افزود: مقام معظم رهبری خطوط اصلی را تعیین و دغدغه ها را بیان کردند؛ دولت نیز باید طبق این شرایط پیش رفته و درخواست های رهبری را مد نظر قرار دهد.
آذین با توضیح اینکه آمریکای کنونی با آمریکای توافق الجزایر ، کودتای ۲۸ مرداد و کودتای نوژه، حمله طبس و یورش به نفت کش ها و سکوهای نفتی ایران و همکاری با صدام در جنگ نیابتی هشت ساله تفاوتی نکرده است، اظهار کرد: در حال حاضر فقط روش ها مؤدبانه تر شده؛ آمریکا و سیاست های آن همان است که در گذشته وجود داشته است.
وی هم چنین به سخنان اوباما در خصوص اهداف آمریکا نسبت به ایران اشاره کرد و گفت: فکر نکنیم با افرادی طرفدار حقوق بشر روبرو هستیم؛ هدف آمریکا از توافق و تعطیلی مراکز هسته ای، تغییر ساختار، رفتار و استحاله و نابودی نظام است.
حسین آذین خواستار اجرای اقدامات متناظر در برجام شد و افزود: در مقابل باید محکم باشیم تا آنچه در الجزایر رخ داد، تکرار نشود؛ ما می توانستیم همان زمان به جای آزادی همه گروگان ها، به نسبت متناظر و در مقابل اجرای هر بند از مفاد قرارداد افرادی را به نوبت آزاد کنیم؛ این بار هم باید مرحله به مرحله پیش رفته و اقدامات متناظر صورت گیرد.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس با ابراز امیدواری از حضور رهبر جامع الشرایط در رأس کشور، گفت: خوشبختانه کمبودها و کاستی هایی که مجلس نتوانست ببیند، رهبری تعیین کرد و دولت نیز باید در همین مسیر حرکت کند.